Amb l’acord, la reforma horària fa un pas més com a política pública a Catalunya a través de l’Oficina per a la Reforma Horària 

La Iniciativa per a la Reforma Horària ha signat aquesta setmana un protocol amb la Generalitat de Catalunya i les entitats municipalistes per a transferir-los la gestió i el coneixement generat al llarg d’aquests darrers 5 anys en relació a l’impuls de la política pública de la reforma horària als municipis, i per extensió al territori, mitjançant la “Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Reforma Horària”.

   

L’objectiu d’aquest document és promoure la racionalització dels horaris a Catalunya a través de les ciutats i pobles, com a elements que poden accelerar el canvi cap a uns horaris més saludables i equiparables al conjunt de països de la Unió Europea. A la signatura de dilluns passat, hi ha assistit la representant de la Reforma Horària, Assumpta Baig; el govern a través del Departament de la Presidència; el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), David Saldoni i el vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Josep Salom.

La transferència de la gestió d’aquesta Xarxa de Ciutats i Pobles per la Reforma Horària, que fins ara havia dinamitzat la Reforma Horària aconseguint l’adhesió de més de 150 municipis, serà una política pública que impulsarà l’Oficina per a la Reforma Horària del govern i permetrà que les accions de transformació cap a uns horaris més saludables puguin arribar a tots els municipis del territori. 

Amb la rúbrica del protocol, que s’estén fins a finals del 2019 i es pot prorrogar dos anys més, les parts signatàries es comprometen a concretar totes aquelles accions derivades del Pacte per la Reforma Horària en relació als municipis i fer-ne seguiment a través d’una comissió. 

En el marc d’aquestes consideracions, l’objectiu de la Iniciativa, que ja ha conclòs els seus treballs, és de transferir a la Generalitat el coneixement i processos generats al llarg dels darrers anys per tal de desplegar el Pacte per a la Reforma Horària i arribar així a l’Objectiu 2025.