setmana dels horaris

 

2020

Construint una nova agenda global (Barcelona, del 23 al 29 de novembre de 2020)

L’antiga Setmana dels Horaris, que enguany s’ha celebrat del 23 al 27 de novembre a Barcelona, ​​arriba a la seva setena edició convertint-se en la Time Use Week, consolidant-se localment i iniciant la transició cap a la seva internacionalització. Un centenar de municipis i empreses catalanes participaran en aquesta nova edició, comptant també amb 20 experts internacionals.

La Setmana dels Horaris 2020 té com a objectiu principal connectar institucions públiques, organitzacions, la societat civil i la investigació per avançar junts cap a un millor ús del temps, així com per impactar els mitjans internacionals i l’agenda política i el discurs de les polítiques del temps per prioritzar aquestes polítiques a l’agenda global.

Amb la col·laboració de:

  • AMB
  • Ajuntament de Barcelona
  • Generalitat de Catalunya
  • Diputació de Barcelona

2019

La Setmana dels Horaris que enguany se celebra del 3 al 7 de juny és la segona edició que s’organitza amb el Pacte per a la Reforma Horària ja aprovat, en un any que serà clau per al desplegament de les mesures i reptes del Pacte per a la Reforma Horària. També coincideix amb el primer aniversari de l’anunci de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, de la creació de l’Oficina del Pacte per a la Reforma Horària, encarregada d’aplicar les mesures previstes a l’acord signat el 17 de juliol de 2017 i encapçalada per Alexis Serra.

L’anterior edició de la Setmana dels Horaris del 2018 va sumar més de 40 activitats programades amb la participació d’un centenar d’actors compromesos amb el desplegament del Pacte per a la Reforma Horària i va estar marcada pel compromís dels municipis, la punta de llança de la reforma horària el 2018. Tot això fa que aquesta edició de la Setmana dels Horaris se celebri en un any que serà clau per al desplegament de les mesures i reptes del Pacte del Temps i el Pacte per a la Reforma Horària, i esdevé una oportunitat excepcional per presentar els reptes del país quant a la transformació de l’organització del temps de vida quotidiana.

 

Amb la col·laboració de 

  • Generalitat de Catalunya
  • Ajunatment de Barcelona
  • Diputació de Barcelona

2018

La Setmana dels Horaris que enguany se celebra de l’11 al 15 juny és la primera edició que se celebra ja amb el Pacte per a la Reforma Horària aprovat i constitueix una oportunitat excepcional per presentar els reptes del país quant a la transformació de l’organització del temps de vida quotidiana. Neix el 2014 com un espai per plantejar alternatives a la ciutadania, el teixit productiu i les institucions públiques amb l’objectiu d’induir un canvi d’estructures i cultural. Vol incidir de forma incisiva de manera que s’assoleixi l’adaptació a uns temps més humans i cívics en el marc de l’impuls de la Catalunya que ve.

En definitiva, amb aquesta convocatòria, la cinquena, es pretén seguir consolidant el factor temps com a variable rellevant en la recerca de creixement i benestar. Ens proposem fomentar el diàleg, la conversa i la reflexió amb l’objectiu de generar un consens ampli social i polític que permeti concretar estratègies de transformació liderades pel Govern de la Generalitat, des del Pacte per a la Reforma Horària, així com a les ciutats i pobles de Catalunya.

 

Amb la col·laboració de

  • Generalitat de Catalunya

2017

La Setmana dels Horaris constitueix una oportunitat excepcional per presentar els reptes del país quant a la transformació de l’organització del temps de vida quotidiana. És un espai per plantejar alternatives a la ciutadania, el teixit productiu i les institucions públiques amb l’objectiu d’induir un canvi d’estructures i cultural.

Des de la Setmana dels Horaris es vol incidir en la reforma dels horaris de manera que s’assoleixi l’adaptació a uns temps més humans i cívics. Està constituïda per accions principalment mediàtiques amb una finalitat de sensibilització. S’organitzaran debats, jornades de treball, conferències i cursos entorn de la racionalització dels horaris. La Setmana vol garantir la implicació dels diferents actors claus en l’acceleració del canvi i de territoris ja compromesos i està dirigida a donar a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials, així com idees per transitar cap a la reforma horària.

Amb la col·laboració de

  • Generalitat de Catalunya

2016

La Setmana dels horaris constitueix una oportunitat per presentar els reptes pel que fa a la transformació de l’organització del temps de vida quotidiana. És un espai per plantejar alternatives a la ciutadania, al teixit productiu i a les institucions públiques i donar a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials, així com idees per transitar cap a un moment zero de reforma horària.El tret de sortida és la presentació del llibre “Posem-nos a l’hora. 100 motius per a la Reforma Horària”, un recull de les raons més importants per impulsar un canvi a l’organització horària que permeti una millor conciliació dels temps de vida: personal, familiar i laboral. La setmana dels horaris s’estendrà a més de 20 espais que organitzaran debats, jornades de treball, conferències i cursos entorn de la racionalització dels horaris. En aquests espais es realitzaran diferents accions, principalment mediàtiques, amb una finalitat de sensibilització per garantir la implicació dels diferents actors claus en l’acceleració del canvi i de territoris ja compromesos.

Amb la col·laboració de

 

  • Generalitat de Catalunya

2015

L’Estat espanyol pateix un desfasament horari de dues hores en relació a la resta d’Europa. Per tal de sensibilitzar la societat dels beneficis que comportaria l’europeïtzació dels horaris, tant en termes de salut, com d’educació o conciliació, ha tingut lloc recentment la segona Setmana dels Horaris, una acció impulsada per la Iniciativa per a la Reforma Horària, on s’hi han dut a terme diverses activitats i que també ha tingut força seguiment en la programació de TV3.

Existeix una rutina diària que ens permeti ser més productius? Seguir certes pautes horàries estimula la creativitat? Els patrons de vida d’alguns dels artistes o creatius més rellevants de la historia demostren que, independentment del lloc o de l’època, l’eficiència no es vincula a un estil de vida determinat, sinó que resideix en la diversitat.

Mentre que Mozart treballava de 6 a 15 hores, dedicava la tarda a relaxar-se i a les 21 hores ja era al llit, Beethoven no tenia una rutina organitzada, intercalava la feina amb estones socials i marxava a dormir de matinada. El mateix li succeïa a Darwin qui, marcat per una espècie evolucionada de caos, combinava estones laborals amb petites migdiades i passejos. Tot el contrari que Haruki Murakami, qui distribueix el seu dia en terços: 7 hores per dormir, 8 per treballar i 9 destinades a la vida social.