La campanya de l’Associació Slow Shop Lleida pel tancament a les 19h supera les 165 les adhesions de l’edició del 2016

Gairebé 210 comerços, serveis i empreses de Lleida han abaixat avui les persianes a les set de la tarda, amb l’objectiu de fer visible la demanda d’una reforma horària també al comerç que faciliti la conciliació familiar, afavoreixi els hàbits de salut i descans i possibiliti el temps d’oci i formació. Aquesta segona Diada per la Reforma Horària celebrada a Lleida ha superat en més de 45 les adhesions de l’edició de 2016 (que va tenir més de 165) i destaca per la gran diversitat d’organitzacions, amb empreses de l’àmbit tèxtil, estudis de disseny i arquitectura, serveis, entitats de comerç i associacions, incloent-hi algunes franquícies del municipi. Slow Shop Lleida ha subratllat que els consta que molts altres comerços també han fet seguiment tancant a les 19h, tot i no haver-se inscrit formalment a la campanya.A part dels comerços adherits, la diada ha rebut el suport de 8 entitats i comerços més que, per diversos motius no han pogut tancar les seves portes a les set de la tarda però sí estan a favor de la campanya. 

La jornada de Reforma Horària a Lleida conclou la campanya “Lleida per la Reforma Horària: Temps per a tot, per a tothom”, promoguda per l’Associació Slow Shop Lleida

Recordem que l’any 2016, Slow Shop Lleida va promoure una moció a la Paeria per declarar “Lleida a favor de la Reforma Horària” que va ser aprovada per unanimitat el 7 d’octubre del 2016. 

Altres exemples de la Reforma Horària al món del comerç
Aquesta segona edició de prova pilot als comerços de Lleida no és la primera acció en què s’impulsa la Reforma Horària al món del comerç. Altres municipis, com Argentona i Vilafranca del Penedès també han celebrat jornades similars, que van finalitzar amb èxit.

A Vilafranca, el setembre de 2015, més de 200 establiments comerciants i petites i mitjanes empreses del Centre Vila, l’Espirall i la Girada es van sumar a la iniciativa “Canviar de xip, canviar d’hora”, tancant els seus establiments entre les set i dos quarts de vuit del vespre, més d’una hora abans del que és habitual.

I a Argentona, el 28 de juny de 2016, el 50% dels establiments d’Argentona es van sumar a la “Festa de la Reforma Horària”, tancant a les 19:30 h i escurçant el descans del migdia. 

La proposta d’avui a Lleida està impulsada per l’associació Slow Shop Lleida, la Reforma Rorària i la Paeria. També hi col·laboren la Diputació de Lleida i la Generalitat.
Slow Shop Lleida és una associació de comerços i serveis de Lleida que té com a objectius fomentar el comerç de proximitat, la sostenibilitat econòmica de la ciutat, la humanització dels barris, la creació de llaços entre les comunitats i sinergies entre els comerços.