Fabian Mohedano proposa Barcelona com a candidata organitzadora per a l’edició de 2021 o 2022 de la IATUR

La Reforma Horària ha participat a la “40th IATUR Conference”, el congrés internacional d’organització del temps més important a escala mundial, que s’ha celebrat a Budapest aquesta setmana, del 24 al 26 d’octubre.

El promotor de la Reforma Horària Fabian Mohedano i Alexis Serra, coordinador per a l’Impuls de la Reforma Horària del govern, han explicat a la taula “Time and Urban Life” el procés per a elaborar el Pacte per a la Reforma Horària, i com s’ha aconseguit l’entesa a Catalunya per tal d’acomplir la carta de compromisos de l’Objectiu 2025, signada per 110 institucions i organitzacions del país. Sara Berbel, directora general de Barcelona Activa, també ha participat a la 40th IATUR Conference. Berbel ha presentat el Pacte del Temps de Barcelona, que ja compta amb més de 120 empreses adherides, i els sis objectius que fan possible l’efectivitat del Pacte a Barcelona. Així, la directora de Barcelona Activa ha destacat com Barcelona segueix sent un referent mundial en polítiques públiques que milloren la conciliació entre vida laboral i personal. 

Barcelona, candidata organitzadora per a acollir la IATUR Conference del 2021 o 2022

La IATUR és una de les trobades internacionals de més renom per intercanviar idees, bones pràctiques i recollir les últimes novetats en recerca sobre l’ús del temps. En la seva intervenció, Fabian Mohedano ha presentat la candidatura de Barcelona per allotjar la conferència de la IATUR per al 2021 o 2022. Aquesta proposta és fruit del bon moment de les polítiques d’usos del temps i reforma horària a Barcelona i Catalunya.

Aquest any ha estat la quarantena edició de la trobada, que acull experiències dels 40 països que formen part de l’associació IATUR. A més de Catalunya, també hi ha hagut comunicacions sobre els usos horaris del Japó, Finlàndia, el Regne Unit, el Canadà o els Estats Units, entre altres.