El Consell Assessor per a la Reforma Horària (CARH) dona suport a l’eliminació del canvi d’hora d’estiu i hivern i aposta per mantenir l’horari d’hivern tot l’any. Així ho ha anunciat la consellera de la Presidència Elsa Artadi, que ha fet públic un informe aquest dimarts.  
Al dictamen encarregat pel govern a causa de l’eventual decisió de les institucions europees de suprimir el canvi horari, els experts del CARH defensen la supressió del canvi horari perquè “té una afectació sobre les persones per alteracions de son” i recomanen el manteniment de l’horari d’hivern tot l’any. Així, segons el CARH l’horari d’hivern “és el que permet millor ajust als horaris més generals de la població, atenent sobretot als horaris escolars actuals.” A més, amb l’horari d’hivern tot l’any, l’activitat de les persones és més ajustada a les hores de llum. Al haver més llum al matí pot ajudar a que les persones comencin abans la jornada laboral i la escolar. Els experts també assenyala estudis que mostren -en  general- un millor horari de son en l’horari d’hivern.

Per contra, el Consell Assessor per a la Reforma Horària assenyala que amb l’horari d’estiu “el principal problema seria la falta de llum al matí els mesos d’hivern, ja que a l’hivern no es faria clar fins a les 9:15h.” Així, més llum al vespre i poca al matí, “pot produir més alteracions del son, més discrepància horària especialment en persones que ja de per si tenen el ritme de son endarrerit i privació de son.” En nens i adolescents tenir l’horari d’estiu a l’hivern tampoc ajuda a sincronitzar als horaris escolars i afavoreix la tendència vespertina, amb la qual cosa pot disminuir el rendiment acadèmic.

El rellotge circadiari modula totes les funcions de l’organisme al llarg del dia. Segons l’informe, a nivell de la població en general, l’horari d’estiu pot provocar un increment de desajust circadiari.