En el marc de la presentació de l’eina d’autoavaluació d’organitzacions, Fabian Mohedano,  promotor de la Iniciativa i Esther Sánchez, presidenta del CARH, han lliurat als consellers Baiget i Bassa a la inauguració, i al vicepresident Junqueras a la cloenda la proposta de pressupostos que han de contribuir a la transició cap al moment zero de la reforma Horària. La presentació s’ha fet al Caixaforum de Barcelona en l’acte “El teixit productiu davant la Reforma Horària”.

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha mostrat total entusiasme amb la possibilitat de crear uns horaris que contribueixin a pal·liar les desigualtats, a construir espais amb més temps de lliure disposició i en general a fer uns horaris més saludables. El conseller Jordi Baiget ha destacat que si es fa una actuació transversal, el comerç també hi serà. Per la seva banda, la consellera Dolors Bassa ha destacat que la Reforma Horària permetrà el benestar de les persones, augmentarà la competitivitat i generarà una vida social de qualitat.

S’han celebrat dues taules rodones, la primera ha comptat amb organitzacions pioneres que ja han aplicat l’Inventari Reforma Horària. Vallformosa, Fundació Joia, Techno Trends i Suara han explicat la seva experiència amb l’ aplicació de l’Inventari i les mesures adoptades per a fer compactació dels horaris i millorar la productivitat. A la segona han participat els agents socials (Foment del Treball, Pimec, FEPIME, CCOO i UGT) que han valorat com concretar l’Acord signat en el marc del Consell de Relacions Laborals el passat 22 de setembre. En la cloenda de l’acte també hi ha participat Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, que ha destacat la necessitat de combatre el presencialisme fent possible la conciliació de la vida laboral i personal.

La jornada ha servit per presentar l’eina d’autoavaluació d’organitzacions, un instrument amb el que es pretén contribuir a la recuperació de la jornada que existeix pràcticament arreu del món. Amb la futura Llei de la Reforma Horària esdevindrà un distintiu homologat, impulsat pel Govern.Es pot disposar de l’eina en xarxa al web de la Generalitat que està acompanyada de diferents recursos. L’objectiu és generar una gran base de dades de bones pràctiques amb totes les organitzacions pioneres que comparteixin els avenços abans del moment zero de la Reforma Horària, previst amb molta probabilitat per a setembre de 2018.