Presentació de l’Anuari 2015 de la Reforma Horària
Divendres 8 de juliol, de 9:00h a 10:30h, tindrà lloc la presentació de l’Anuari 2015 de la Reforma Horària a l’Espai Endesa (carrer Roger de Flor, 38-56, Barcelona). La presentació de l’Anuari anirà a càrrec de Lluís Casado, membre de la Reforma Horària i de la Fundació Factor Humà. També comptarà amb la presència de Fabian Mohedano, promotor de la Iniciativa.

Tanmateix, a l’acte conduït per la periodista i presentadora Xantal Llavina, hi intervindran la consellera de la Presidència del Govern, Neus Munté; Joan-Francesc Pont, catedràtic de Dret financer i tributari de la UB; Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat i Ricardo Alfaro, president d’AEDIPE Catalunya. A part de les intervencions, a l’acte es projectaran dos vídeos de la Reforma Horària, un protagonitzat pels membres del Consell Assessor per a la Reforma Horària (CARH) i l’altre referent a la Reforma Horària a les empreses, sumats a les infografies que fins ara han il·lustrat tots els àmbits de la Reforma Horària, que també es passaran pels assistents.
La Reforma Horària el 2015: els pilots com a projecte estrella
El 2015 ha estat l’any de la sensibilització i de la implantació de mesures en les organitzacions privades, públiques o socials. Actuacions relatives a la compactació d’horaris i accions que han incidit en la gestió del temps i en la productivitat en general. L’eina que des de la Iniciativa per a la Reforma Horària s’ha ideat per vehicular aquestes proves pilot ha estat l’Inventari ReformaHorària, amb el qual s’ha portat a terme un diagnòstic personalitzat en cadascuna de les organitzacions, en relació a aspectes concrets com ara la cultura organitzativa, la flexibilitat horària o l’hora dels àpats, entre d’altres. Juntament amb un qüestionari de percepció del temps, adreçat a les persones treballadores, ha facilitat a la Reforma Horària una fotografia prou fiable de la situació de les organitzacions participants.
Recta final cap a la Reforma

La presentació de l’Anuari 2015 de la Reforma Horària té lloc en un moment cabdal. Just ara s’està fent el debat en ponència conjunta sobre la futura Llei de Reforma Horària al Parlament del Catalunya, i s’està impulsant la convocatòria del procés de concertació amb els actors principals i el procés participatiu obert a la ciutadania. La tardor esdevindrà un moment clau. També es preveu una enquesta ad hoc del CEO i una campanya institucional. Just ahir el Parlament va aprovar per unanimitat instar al Govern a impulsar instruments de sensibilització a la ciutadania sobre perquè, quan i com simpulsarà aquest canvi.