Primera reunió del Consell Assessor per a la Reforma Horària,  30 d’octubre 

El Consell Assessor per a la Reforma Horària recollirà les propostes de sindicats, patronals i administracions sobre l’aplicació del canvi horari. Aquesta és la principal mesura presa en la seva primera trobada. Els acords als quals s’arribi en aquestes sessions de treball serviran per alimentar la futura llei del temps.
Les sessions de treball se centraran en els cinc àmbits que poden fer d’acceleradors del canvi: el laboral, el de l’ensenyament, el de la cultura i l’oci, el del comerç i el de l’administració. Els acord als quals s’arribi en aquest procés de concertació, que s’allargarà fins al mes d’abril, serviran per alimentar la futura llei del temps que es debatrà al Parlament.
El Govern està compromès des del seu inici amb la “Iniciativa per a la Reforma Horària”, impulsada per la plataforma de la societat civil “Ara és l’Hora” que aposta per implantar un canvi en els horaris i la seva homologació amb la resta de països del nostre entorn. Aquest compromís es concreta amb l’impuls del propi Consell Assessor i les taules quadrangulars.

Municipis protagonistes del canvi

La Reforma Horària avança sobre el territori. A hores d’ara, ciutats com Barcelona, Girona, La Seu d’Urgell, Sallent, Sant Boi de Llobregat. Sant Cugat del Vallès, Premià de Mar, Tiana i Vilafranca del Penedès estan impulsant proves pilot o projectes específics. Fins a una vintena d’ajuntaments s’hi han sumat: Arenys de Munt, Berga, Capellades, Esplugues, Igualada, l’Hospitalet de Llobregat, Martorelles, Mollet -que va ser el primer municipi adherit-, Palau-solità i Plegamans, Querol, Reus, Roses, Rubí, Sabadell, Sant Hilari de Sacalm, Sant Joan Despí, Solsona, Taradell, Terrassa i Tortosa. S’albira una xarxa de municipis a favor de la Reforma Horària. 

Agenda

  • Xerrada sobre la Reforma Horària. BADALONA. 5 de novembre
  • Tertúlia – debat a l’Ateneu Igualadí. IGUALADA. 10 de novembre
  • X Congrés Nacional d’ARHOE. MADRID. 11 i 12 de novembre
  • Conferència sobre la Reforma Horària. ARGENTONA. 13 de novembre
  • Els horaris a debat: la gestió del temps de treball. Palau Macaya. BARCELONA. 17 de novembre.
  • Xerrada sobre la Reforma Horària. Foment Martinenc – BARCELONA. 18 de novembre. 

La Reforma Horària en xifres

Visió general d’audiència del web:
54340 pàgines vistes, 19025 sessions i 15608 usuaris 
Seguidors facebook:
3913 amb un abast de mitjanda de 23112

Seguidors twitter:
4399
Persones i organitzacions que reben aquest butlletí:
2354

Coreus amb propostes i reflexions ciutadanes:
195

Facebook
Twitter
Website