Enllestida la fonamentació

Ja està a punt tota la fonamentació a partir de la qual es pretén impulsar la Reforma Horària a partir de 2016. Els principals documents són tres i responen a un treball conjunt amb el Parlament i el Govern de la Generalitat de Catalunya.
Informe del CTESC “La gestió del temps de treball remunerat en el context de la reforma horària”
Informe del CADS sobre la fonamentació del procés de reforma horària a Catalunya
Informe final de la Comissió d’Estudi de la Reforma Horària al Parlament de Catalunya

En marxa el Consell Assessor

El Consell Assessor per a la Reforma Horària (CARH) del Govern de la Generalitat de Catalunya ha començat els seus treballs amb l’objectiu de formular el disseny de les taules quadrangulars que permetin impulsar la concertació necessària en els diferents àmbits d’actuació. El CARH neix a partir del Decret 156/2015 de 14 de juliol i absorbirà la dinàmica de treball impulsada al llarg dels dos primers anys de feina de la Iniciativa per a la Reforma Horària a partir de gener de 2016. Per conèixer les funcions i els membres del CARH clicar aquí.

Vilanfranca, capital catalana dels horaris europeus

La jornada a favor de la reforma horària que ha convertit aquest dimarts 15 de setembre Vilafranca del Penedès en la capital catalana dels horaris europeus ha desbordar totes les previsions. Més de 200 establiments comerciants i petites i mitjanes empreses del Centre Vila, l’Espirall i la Girada s’han sumat a la iniciativa i han abaixat les persianes entre les 7 i 2/4 de 8 del vespre, seguint les recomanacions de les entitats organitzadores. Sota el lema Canviem el xip, canviem l’hora, l’acció impulsada per la Unió Empresarial del Penedès (UEP) i les agrupacions de comerciants Centre Vila, Comerç Espirall i l’Associació de Comerciants de la Girada, ha volgut demostrar que la reforma horària és possible i que el teixit comercial i les petites i mitjanes empreses hi estan compromeses perquè entenen que suposa una millora de la qualitat de vida per la societat en general i per als comerciants en particular. 

Segueixen les proves pilots 

Segueix el treball de l’equip de consultoria dirigit per la Dra. Sara Berbel i executat des del punt de vista tècnic per Xavier Peralta. Un treball que ha de permetre cercar una metodologia d’intervenció en empreses, administració pública i entitats socials. Al voltant de 30 organitzacions acabaran formant part del pilot. Alhora s’estan recollint experiències de bones pràctiques amb l’objectiu de disposar d’un bon recull d’iniciatives. 

De tu també depèn posar-nos a l’hora!

La sensibilització, leitmotiv del 2015, centra ara tots els esforços en realitzar accions d’impactes, xerrades o sessions formatives arreu del país.  Envia’ns un correu i concretem.
1. Organitza un debat o conferència al teu municipi, al centre de treball o organització de referència
 2. Ajuda’ns a presentar la Moció municipal al teu Ajuntament

La Reforma Horària en xifres

Visió general d’audiència del web:
48898
pàgines vistes, 17190 sessions i 14209 usuaris 
Seguidors facebook:
3800 amb un abast de mitjanda de 28.000

Seguidors twitter:
4302
Persones i organitzacions que reben aquest butlletí:
2047

Coreus amb propostes i reflexions ciutadanes:
163

Facebook
Twitter
Website