Setmana fantàstica per a la Reforma Horària: el Govern i el Parlament confirmen el compromís institucional

Presentació del Consell Assessor per a la Reforma Horària
20 de juliol 

A la Sala Sant Jordi del Palau de la Generalitat ha tingut lloc la presentació del Consell Assessor per a la Reforma Horària, un òrgan creat a petició de la Iniciativa per a la Reforma Horària. L’acte ha comptat amb la participació del Molt Honorable President Artur Mas i del Conseller de la Presidència Francesc Homs, conselleria de la que dependrà aquest nou espai de treball. A l’acte han intervingut Fabian Mohedano, Salvador Cardús, Nuria Chinchilla i Sara Berbel. Hi han assistit més de 150 persones, principalment els actors que el 2016 han de protagonitzar l’acceleració horària. A l’acte es va aprofitar per retre homenatge a Ignasi Buqueras, President d’Honor d’ARHOE. Recupera la intervenció de Fabian Mohedano

Presentació de l’Informe del CTESC
20 de juliol

Un cop aprovat el 13 de juliol, en el marc del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), l’Informe sobre la gestió del temps de treball remunerat en el context de la reforma horària, s’ha aprofitat l’acte de presentació l’acte amb el President Mas, per presentar els seus resultats. estudi és un encàrrec realitzat pel Govern a través del Consell de Relacions Laborals de Catalunya i que ha estat dirigit per Esther Sánchez, membre del Grup motor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, que ha fet la presentació de les principals conclusions, juntament amb Lluís Franco, president del Consell.

Aprovació de l’Informe final de la Comissió d’Estudi de la Reforma Horària
23 de juliol 

En el marc del que previsiblement ha estat el darrer Ple de la XI legislatura s’ha aprovat per unanimitat al Parlament de Catalunya l’Informe Final fruit del treball dels darrers 8 mesos i que ha comptat amb el consens de tots els grups parlamentaris. La Iniciativa per a la Reforma Horària, a través de Fabian Mohedano, el seu promotor, ha intervingut al Ple. També han assistit Núria Chinchilla, Salvador Cardús, Javier Albares i Cristina Sánchez-Miret, que han estat ovacionats quan s’ha comunicat la votació amb 125 vots a favor i cap en contra. Recupera la intervenció de Fabian Mohedano

Impactes

Premsa 

El Parlament aprova l’informe. 23 de juliol. El Periódico
El Parlament es compromet per unanimitat a legislar per una reforma horària. 23 de juliol. La Vanguardia
La Reforma Horària a l’empresa. 21 de juliol. Via empresa
El Govern crea un consell assessor per a la reforma horària. 21 de juliol. El Periódico
La reforma horària pot ser una realitat el 2016, diu Artur Mas. 21 de juliol. Vilaweb
Artur Mas “La reforma horària vol unitat, pedagogia i canviar lleis”. 21 de juliol. Via empresa
Ara és l’hora… de la reforma horaria. 21 de juliol. Crónica global
La Generalitat crea un consell assessor per modificar els horaris de treball. 20 de juliol. El País
Es presenta el Consell per a la Reforma Horària. “Ara hauríem d’estar dinant”. 20 de juliol. Nació Digital
L’ens per impulsar la reforma horària no serà vinculant. 20 de juliol. ElPuntAvui
La iniciativa ciutadana per la reforma horària passa a ser estructura del Govern. 20 de juliol. La Vanguardia
Nota de premsa del Govern. 20 de juliol. Generalitat de Catalunya
El valor del tiempo de trabajo, Telma Vega. 23 de juliol. La Vanguardia

Televisió 

Telenotícies migdia (min 9:25). 20 de juliol. Televisió de Catalunya
El Parlament aprova per unanimitat les conclusions per impulsar una reforma horària. 23 de juliol L’Informatiu de TVE

Ràdio

Entrevista a Fabian Mohedano “La reforma horària comportarà que ens posem d’acord, com quan va arribar l’euro” 21 de juliol. El Matí de Catalunya Ràdio
Salvador Cardús sobre la reforma horària “Els catalans estem a punt per fer el canvi”. 20 de juliol. Sons del dia. CCMA a la Carta

I ara què?

Amb la fase de fonamentació realitzada i en ple procés d’impuls de les proves pilots, la Iniciativa posa el cartell de tancat per vacances amb la mirada posada en el treball que haurà de desplegar el Consell Assessor a partir del setembre. S’impulsaran taules quadrangulars per a la concertació a partir dels acceleradors (treball/empresa, educació, comerç/consum, administració, cultura/oci) amb l’objectiu d’obtenir els fruits en els propers 6-8 mesos.
  

La Infografia

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Copyright © 2014. Iniciativa per a la Reforma Horària
[Tots els drets reservats]