Notícies


Les propostes
Les principals forces polítiques ja coneixen les propostes que proposa la Iniciativa per a les Eleccions Municipals 2015. A la home de la nostra web es poden llegir. Estan orientades exclusivament a la reforma dels horaris a l’Administració local i a mesures de promoció de la iniciativa en global.
Consell Assessor de la Generalitat en Matèria de Comerç

Sota la presidència del Conseller Felip Puig, Fabian Mohedano, promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, presenta els objectius principals l’11 de febrer a la seu d’Acció 10. En la seva intervenció insisteix que els horaris comercials estan subjectes a la corba de demanda de la ciutadania. El món del comerç -que aglutina més de 300.000 persones- escolta amb atenció sense posar objeccions al procés que s’està portant a terme.Els horaris de l’Administració a debat al Parlament de Catalunya
El 12 de febrer se celebra la segona sessió sobre l’accelerador horaris comercials a la Comissió d’Estudi de la Reforma  Horària. Intervenen representants dels tres sindicats més representatius: CCOO, UGT i CATAC-JAC; Meritxell Masó, la Secretària d’Admistració i Funció Pública del Govern de la Generalitat de Catalunya i Xavier Boltaina, professor a la UB i gerent de la Diputació de Barcelona). Recupera els vídeos i els diaris de les sessions aquí.
III Premi Barcelona Conciliació


El 23 de febrer va tenir lloc l’acte de lliurement de la III edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps. Aquest guardó, que promou l’Ajuntament de Barcelona, reconeix el compromís de les empreses amb la conciliació entre la vida laboral, familiar i personal. En aquesta III edició, Vortex, Vertisub i Metropolis Centre especial de treball, han estat les empreses guardonades a les diferents categories. Unipresalud ha rebut la menció especial del premi a una empresa membre de la Xarxa NUST i s’ha concedit un diploma especial a isardSAT. Enguany l’acte de lliurament dels premis ha estat al Saló de Cent, amb la participació e Christian Felber, amb una conferència sobre l’Economia del Bé Comú. Més informació aquí.
Christian Felber a Barcelona
El dia 24 de febrer la Iniciativa per a la Reforma Horària té l’oportunitat d’assistir a una conferència d’aquest escriptor, economista i pensador, d’origen austríac, centrat en la relació entre societat i economia. És el creador del concepte de l’Economia del Bé Comú i membre del moviment antiglobalització ATTAC. A més és fundador del Banc Democràtic (Demokratischen Bank). 
José Luis Casero, nou president d’ARHOE
José Luis Casero Gimón ha estat nomenat, en Assemblea General Extraordinària, com a nou president de la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols (ARHOE) en substitució d’Ignacio Buqueras i Bach, que seguirà lligat a aquesta institució sense ànim de lucre com a President d’Honor, nomenament aprovat per unanimitat en Assemblea.

Posem-nos a l’hora! Salvador Cardús a l’Ateneu de Sant Celoni
 20 de febrer el sociòleg Salvador Cardús dialoga amb els veïns de Sant Celoni sobre la necessitat d’una reforma en profunditat dels horaris per millorar la qualitat de vida dels catalans. Aquesta sessió que va comptar amb una vuitantena de persones és fruit d’un conveni de col·laboració entre la Federació d’Ateneus de Catalunya i la Iniciativa per a la Reforma Horària.Reunions institucionals i amb altres actors de la reforma


 • Jordi Miró, director general de Relacions Laborals del Govern de la Generalitat de Catalunya
 • Raquel Saco, cap de l’Àrea de Qualitat en el Treball del Govern de la Generalitat de Cataluna
 • Ramon Terrassa, director general d’Acció Cívica de la Generalitat de Catalunya
 • Joan Vidal, director de l’Oficina del President i Coordinació interdepartamental del Govern de la Generalitat de Catalunya
 • Montse Gatell, presidenta i Núria Balada, directora de l’Institut Català de les Dones del Govern de la Generalitat de Catalunya
 • Albert Riera, gerent i Sílvia Plana, cap de comunicació de l’Ajuntament de Girona
 • Neus Olea, Responsable del Departament Tècnic i Relacions Externes d’AEBALL / UPMBALL


Impactes


Premsa 
 • ¿Se puede llegar a ser alto ejecutivo trabajando medio tiempo? BBC Mundo. 28 de febrer
 • RTVE adelantará su “prime time” a las 22:15 a partir del lunes 2 de marzo. 20 minutos. 27 de febrer
 • No. Mornings don’t make you moral. Maria Konnikova. The New Yorker. 25 de febrer
 • Salvador Cardús “Si un dia governo, el primer que faré serà canviar els horaris”. El Bestiar. 25 de febrer
 • Una empresa barcelonina, premiada per tenir un responsable de la felicitat en plantilla. BTV notícies. 24 de febrer
 • ARHOE arremete contra las jornades laborals que impiden conciliar y pide “más acción” política. EPSocial. 23 de febrer
 • La tele arriba tard. Diari ARA. 22 de febrer
 • Un estudi explica perquè la gent no és mai puntual. El Periódico. 20 de febrer
 • Entrevista a Jari Lovonen. “Un niño de cuatro años necessita jugar, no ir a la escuela”. La Vanguardia. 20 de febrer
 • L’ateneu porta a Salvador Cardús a Sant Celoni. Nació Digital. 19 de febrer
 • Las mujeres tienen que trabajar 79 días más al año para cobrar lo mismo. El País. 16 de febrer
 • Ara és l’hora de la Reforma Horària. Montse Moral. Tot Sant Cugat. 15 de febrer
 • La verdad de ser mujer y política. El País. 15 de febrer
 • ¿Cuántas hores necesitamos dormor según nuestra edad? BBC Mundo. 10 de febrer
 • Bolcats en la família. ElPuntAvui. 10 de febrer
 • Estudi sobre flexibilitat, emprenedoria i responsabilitat social a les empreses. Ajuntament de Barcelona. 9 de febrer
 • De combien d’heures de sommeil avez-vous besoin? Le Figaro. 5 de febrer
 • La era del Trabajo remoto (y sin horarios). El País. 3 de febrer
 • L’enquesta del CEO confirma la satisfacció dels consumidors pel que fa als horaris comercials. Confederació de Comerç de Catalunya. 4 de febrer
 • Entrevista a Toni Casares. Diari ARA. 1 de març
 • Así transcorre un dia cualquiera en España, Italia, Reino Unido y Estados Unidos. José María Martín Olalla. Politikon. 29 de gener
Ràdio
 • Entrevista a Salvador Cardús. En menys de dos anys tindrem horaris europeus a Catalunya” La tarda. La Xarxa. 18 de febrer
 • Entrevista a Sara Moreno. La Tribu de Catalunya Ràdio. 10 de febrer
Televisió

Presència a la xarxa

2716
visites a la web
2650
seguidors al Facebook 
2801
seguidors a Twitter
1714
persones i organitzacions reben aquest butlletí
15
correus amb propostes i reflexions ciutadanes

Participació

El 14 de febrer La Vanguardia pregunta en El Comptador sobre el temps esmerçat en dinar. Una mostra més que el debat creix. La qüestió formulada és “Soleu dedicar més de 30 minuts a l’hora de dinar?” El 52% dels enquestats diuen que No i el 47% que Sí. 

Per què t’has has sumat a la Iniciativa per a la Reforma Horària? 

Els horaris estàn estretament lligats a un ordre tan social, familiar com escolar. Al llarg dels anys, amb el meu compromís amb la renovació pedagògica, constato que uns horaris més racionals i adaptats als ritmes de les persones són una ajuda pels mestres a realitzar la seva feina i als infants per un millor rendiment. La reforma horària, que curiosament no depén del sistema educatiu, pot ser un element necessari per millorar l’educació.  

Assumpta Baig, mestra jubilada