Després de la presentació de la Iniciativa el passat 29 de gener ens hem posat a treballar en les concrecions del que ha de ser la transició cap a la reforma horària, cercant el consens social i polític que permeti presentar estratègies concretes sobre com portar-la a terme.
Algunes d’elles ja estan en marxa i les exposem al present Butlletí

Petició a la Mesa del Parlament de constitució de la Comissió d’estudi

Després de parlar amb tots els grups hi ha consens al Parlament de Catalunya. A la Comissió específica per a l’estudi de la transició cap a la reforma horària es pretén parlar del HOW i no tant del WHY. Existeix ja el coneixement necessari per justificar els arguments favorable a a la reforma. Hem de parlar sobre com fer-ho possible i com ha de ser la transició. Les reunions realitzades i interlocutors han estat:
– Arnau Comas (CUP)
– Marta Ribas (ICV-EUiA)
– Inés Arrimadas (C’s)
– José Antonio Coto (PP)
– Montse Capdevila (PSC)
– Pere Bosch, Rosa Amoròs, Anna Simó (ERC)
– Jordi Turull i Lluís M. Corominas (CiU)


Mesura de govern a la vista

El compromís de la Generalitat es concreta en una mesura de govern que reconeix el paper representatiu de la Iniciativa i que permet l’impuls d’una interlocució interdepartamental amb la implicació de Presidència, Empresa i Ocupació, Benestar Social i Família, Ensenyament, Cultura i Governació i Relacions Institucionals. El Consell Assessor del Desenvolupament Sostenible encarrega un dictamen de fonamentació sobre la transició cap a la reforma horària que veurà la llum a finals d’any.


Compromís de la Diputació de Barcelona

Mercè Conesa, vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, es compromet a  donar suport a partir d’un conveni que permeti reconèixer la Iniciativa en el diàleg amb la xarxa de governs locals com a acceleradors del canvi. La Diputació de Barcelona, des de l’Àrea de Presidència, s’implica en la promoció dels objectius de la Iniciativa a l’àmbit local, a través de mocions, proves pilot i difusió de bones pràctiques.


Compromís de l’Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona es compromet a elevar el reconeixement de la Iniciativa per a la reforma horària a Presidència de l’Ajuntament de Barcelona i a col·laborar en el marc del Pacte del temps i de la regidoria que l’impulsa, liderada per Irma Rognoni.


Reunions institucionals

 • Joana Ortega, consellera de Governació i Relacions institucionals de la Generalitat de Catalunya
 • Meritxell Masó, secretària d’Administració i Funció pública de la Generalitat de Catalunya
 • Joan Vidal, director general de l’Oficina del President i Coordinació interdepartamental de la Generalitat de Catalunya
 • Maria Àngels Pujols, secretària general del Consell de Relacions Laborals de Catalunya
 • Jordi Miró Meix, director general de Relacions laborals de la Generalitat de Catalunya
 • Raquel Saco, responsable de l’Àrea de Qualitat de treball de la Direcció general de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya
 • Josep Maria Recasens, director general de comerç de la Generalitat de Catalunya
 • Mercè Conesa, vicepresidenta de la Diputació de Barcelona
 • Irma Rognoni, regidora de l’Ajuntament de Barcelona


El Consell de Relacions Laborals reconeix la Iniciativa per a la reforma horària com a interlocutora i la implica en l’encàrrec al CTESC. La persona referent d’Ara és l’hora és la professora d’ESADE Esther Sánchez.

La Direcció general de Relacions Laborals es compromet a co-impulsar la Conferència catalana per a la reforma horària; a facilitar l’accés a la formació d’empreses en relació a la iniciativa i a planificar proves pilot per al 2015.


Reunions amb altres actors de la reforma

 • Miquel Àngel Fraile, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya
 • Anna, Fornés, directora de la Fundació Factor Humà 
 • Jana Callis, directora de relacions laborals de PIMEC
 • Yéssica Aguilar, tècnica del departament de relacions laborals de Foment del Treball 
 • Anna Delclòs, directora de la Fundació CECOT

Visites a empreses

 • Ferran Rodés, president d’Havas Media
 • Mariona Anglés, sòcia d’Espais Telemàtics
 • Òscar Bermejo, soci de Softmachine 
 • Manel Bardàvio, soci cooperativa OpsNeo


Pla de treball 2014

El Pla 2014 centra els esforços en les quatre dimensions estratègiques de la iniciativa: interlocució, fonamentació, intercanvi i altaveu. Ens trobem en una seqüència comunicativa que ens situa en el debat del que és convenient i ens introdueix en la fase del que és possible.
El present Pla de treball estipula 10 mesures que ajuden decididament per a fer possible la reforma horària el 2016. La iniciativa es dota de tres instruments per portar-les a terme: el Grup motorl’Observatori i el Fòrum.
A partir del link al Pla de treball 2104 a la nostra web a partir del qual podreu conèixer de primera mà l’estat de la qüestió dels diferents processos oberts. Feu el seguiment i feu-nos arribar propostes de millora.


Pressupost 2014

Amb l’objectiu de transmetre un clima de confiança publiquem el pressupost anual d’ingressos i despeses, especificant la quantitat destinada a projectes, despeses de direcció i gestió de l’organització, i quins tipus d’activitats es realitzen per captar fons. Comptem amb un pressupost amb fons de finançament públiques i privades. Podeu trobar el link al Pressupost 2014


Presència a la xarxa 

1476 seguidors al Facebook
1636 seguidors a Twitter
1122 persones reben aquest butlletí
53 correus electrònics amb propostes ciutadanes