ÉS POSSIBLE ADAPTAR L'HORARI ESPANYOL A L'EUROPEU?

Maria Campmany De Arquer

Agraïments: 

El meu agraïment a quantes persones han fet possible la realització del present treball de recerca, en especial a la Isabel Puig, directora del mateix, a la Núria Chinchilla per tota la bibliografia recomanada, al Fabian Mohedano pels seus aclariments i aportacions i sobre tot a la meva cosina Mª del Mar Perreau per ajudar-me a completar la informació sobre l’horari alemany. 

 Barcelona, 2016

El prime time televisiu cada cop més tard

Darío Albert Maqueda

Els espanyols viuen en uns horaris que no tenen res a veure amb la resta de ciutadans europeus. En tots els àmbits (laboral, educatiu, oci, etc.) hi ha un desajustament horari condicionat per la societat espanyola. Jornades laborals llargues i rígides, les dues hores per dinar, les vacances escolars de pràcticament tres mesos, un fus horari incorrecte… tot són factors que condicionen la vida dels espanyols. Un d’ells és el prime time televisiu, que cada cop es programa a una hora més tardana. Actualment, totes les cadenes programen el seu programa estrella – el que reuneix més audiència – passats dos quarts d’onze de la nit i acaba més enllà de la mitjanit. Això fa que el televident vagi a dormir molt tard i, si ha de matinar a l’endemà, tingui poques hores de son. A la llarga, aquest desajustament horari afecta a la salut dels espanyols. […] 

Paraules clau: prime time, audiència, horaris, reforma horària, jornada laboral, fus horari, programació televisiva, 

impacto de la reforma horaria

Beatriz Labrador Sánchez y Vicente Ozáez Bermejo (URV)

El tema principal de estudio y análisis de éste gira en torno a la reforma horaria que se quiere impulsar desde el Parlament de Catalunya a instancias de la sociedad civil y la plataforma “Ara és l’hora” mediante el estudio “Iniciativa per a la Reforma Horària” dirigido por la Dra. Sara Berbel (2014). A fecha de hoy, ya se ha presentado el Informe final de la Comisión de Estudio creada para el mismo con el apoyo del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS); un órgano asesor adscrito a Presidencia. También reflexionaremos sobre la viabilidad del proyecto, los beneficios, ventajas e inconvenientes para los agentes implicados en diferentes ámbitos. Finalmente, expondremos nuestras propias conclusiones a partir del trabajo de campo realizado teniendo en cuenta todo lo anterior, además del contexto económico, político y social actual. 

L’INSOMNI I ELS HORARIS NACIONALS

Gloria Susín de Moragas

Ins Leonardo da Vinci

Treball de recerca, fet durant primer i segon de Batxillerat, en el qual s’estudia la relació entre l’insomni i els horaris. Tutoritzat per Daniel de Pablo, professor d’història.

2017